Astrid vraagt het aan… Danny

 “Sommige zone-30’s zijn overdreven, bijvoorbeeld aan de Coupure.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Danny Van de Wynckel (70) kan erg vlot meepraten over politiek, hij was namelijk Gentse schepen van Sociale Zaken van ’78 tot ’83 en ook recentelijker nog eens van Onderwijs (1994-2000). De oud-fractievoorzitter van sp.a woont in Sint-Amandsberg en vindt het leuk even bij te kletsen over politiek met de jonge garde.

Gent in drie woorden?

(Denkt even na en zegt dan resoluut) “Levendig, mooi en rebels. Gentenaren zijn altijd tegen alles en protesteren makkelijk, maar eigenlijk hebben we een klein hartje. Daarom kunnen we deze rebellie als een positieve eigenschap beschouwen. En feestelijkheden zijn nooit ver te zoeken, er is werkelijk altijd iets te doen, ook voor senioren. De stad telt talrijke clubhuizen. Ook jongeren hebben veel activiteiten in deze stad. Toen ik schepen was van jeugd, heb ik zelf nog de jeugdvakantiepas ingevoerd.”

En op welke punten zou Gent wat verbeteringen kunnen gebruiken? Heb je tips voor een jonge kandidaat?

“Mobiliteit toch voor een stuk, ze zijn al lange tijd bezig met het centrum zo verkeersvrij mogelijk te houden, maar wat moet je doen als je niet goed te been bent? Met het openbaar vervoer kun je uiteraard dicht bij je bestemming geraken, dus dat mogen ze flink uitbreiden. Toch moet het voor rolstoelgebruikers soms een moeilijke klus zijn. Op sommige plaatsen, zoals bijvoorbeeld de Coupure, heb ik ook bedenkingen bij de zone-30 snelheidsbeperking. Waar iedereen veel over praat is de huisvesting in onze stad en dat begrijp ik ook. De mensen moeten lang wachten, soms vijf tot zeven jaar. Maar ik ben ervan overtuigd dat de stad Gent doet wat binnen haar mogelijkheden ligt.”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heeft u een lievelingsplekje in de stad?

“Het zicht dat je hebt vanaf de Augustijnenkaai op de treurwilgen aan de overkant (Lievekaai) is een prachtige plaats met een idyllisch karakter. Ik ben daar vroeger nog gefotografeerd als kandidaat trouwens!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.