Astrid vraagt het aan… Michaël

“Typisch Belgisch toch, dat beton.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van op plaats 16 van de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Op een avondje uit wordt Michaël (27) me voorgesteld door een gemeenschappelijke vriendin. Met een cocktail in de hand ontdek ik dat hij een Gentenaar in hart en nieren is, maar door zijn job als setdresser zich constant op locatie bevindt. Zo verblijft hij van maandag tot vrijdag in Brugge op de set van Aspe. Gentenaar by weekend dus, wat denkt hij dan van Gent tijdens zijn vrije dagen?

“Gent is een gezellige, culturele stad waar je bovendien goed kan uitgaan.”

Over dat uitgaan wil ik wel graag meer weten!

“In Gent vind je verschillende gezellige cafés, maar je kan ook gaan dansen in de ‘White Cat’ of in ‘Den Aap’. Je verplaatst je ook van de ene plek naar de andere op een kwartier, en dat te voet of met de fiets. Je kan dat natuurlijk ook in andere steden, maar wanneer je je eigen stad zo goed kent dan ken je de kleinere, minder voor de hand liggende plekken. Dan weet je ook waar je moet zijn op welke dag van de week, of om hoe laat het echt van start gaat. Je bent hier thuis. “

Dat is dan voor de leuke kant van Gent. Wat is er voor verbetering vatbaar?

“Ik ben de laatste tijd te weinig in Gent, maar wat ik hoor van mijn niet-Gentse collega’s is dat Gent moeilijk bereikbaar is. Ze vinden hun weg niet in het centrum met al die kleine eenrichtingsstraten. Als je in de buurt van de Reep niet de juiste straat inslaat dan mag je een volledige toer opnieuw rijden. Het is dubbel. Aan de ene kant wil je met de auto in het centrum rijden, en dan moet de bewijzering en doorstroming- zoals aan de Kouter-beter. Of je bant de auto uit de stad en stelt meer parkings aan de rand in, en zorgt voor goed openbaar vervoer en betere fietsmogelijkheden.”

Dat is dan genoteerd. Voor we nog een rondje bestellen, wat is je lievelingsplekje in Gent als je hier bent?

“Weinigen zullen het beamen, maar ik vind het Zuidpark erg gezellig. Ik woon daar in de buurt en ga er vaak lopen, of ik neem mijn laptop mee en bereid mijn werk wat voor. Er mogen van mij best wat lievelingsplekjes bijkomen. Kleine, knusse plekjes in het centrum met groen aan. Ik ben net terug van Berlijn en kwam constant pleintjes en parkjes -verstopt in het centrum- tegen. Typisch Belgisch toch, dat beton.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.