Astrid vraagt het aan… Nora en Ramses

“Ik zou een roze fietspad maken dat doorloopt tot op de speelplaats, met op school roze fietsenstallingen. Binnen hé!”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Op een van de laatste mooie nazomerdagen zoek ik Nora (5) en haar broertje Ramses (1) op in het Frans Tochpark in Gentbrugge. Nora wil later tekenaar worden en houdt van K3. Ramses kan het allemaal nog niet zo goed uitleggen, maar laat vermoeden dat hij later iets zal doen waarin hij héél véél energie kwijt kan. Nora illustreert alvast treffend dat kinderen ook kritisch kunnen zijn. Wanneer ze op een bepaald moment ziet dat ik het cijfer 3 genoteerd heb, vraagt ze: “Waarom heb je daarnet 3 geschreven? Dat heb ik toch niet gezegd?“

Waarom wonen jullie graag in Gent?  “Omdat ik dicht bij het park woon. De school vind ik ook leuk, want ik woon er dichtbij. Mijn vriendjes en vriendinnen wonen ook dicht bij de school en bij mij, dat is heel leuk. Als ik daar aan denk, dan kan ik daar goed van slapen. In een appartement wonen dat vond ik ook super leuk omdat dat zo hoog was. Het leukste vind ik mijn eigen kamer omdat ik daar alles kan kiezen. Ramses vindt het allerleukste onze eigen tuin. Daar speelt hij graag.”

Wat zou jij veranderen als je de baas van de stad zou zijn?

“Overal speeltuinen, in iedere tuin en op school en in de winkel. En een roze fietspad dat doorloopt tot op de speelplaats, met op school roze fietsenstallingen, binnen hé. Maar dan moet je wel eerst je fiets proper maken voor je hem erin mag doen. Een blauw fietspad voor mensen met steunwielen en een roze fietspad voor mensen zonder steunwielen. Auto’s mogen er niet op.”

Wat vinden jullie de leukste plekjes in Gent om naar op stap te gaan?

“Het park dicht bij ons huis (Frans Tochpark) omdat er veel water is en ook een schommel en een spinnenweb om in te klimmen. Het park dicht bij de school is ook leuk, maar daar zijn ook veel dingen waar we nog niet op kunnen. Zelfs ik ben daar soms een beetje bang in het spinnenweb. Het leukste binnen dat vinden we de Rozebroeken en het leukste buiten de Blaarmeersen. Daar zijn zoveel leuke dingen dat ik alles wat ik eng vind vergeet!

Ik ben bijna zeker dat mijn broer dat ook de leukste plekken vindt, maar misschien moet je binnen een jaar nog eens terugkeren, dan kan hij het zelf vertellen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.