Astrid vraagt het aan… Jan

Als jazzmuzikant vind je altijd mogelijkheden om te jammen of op te treden.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van op plaats 16 van de sp.a-groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Jan is een jonge man van 26 en woont in Sint-Amandsberg, behoorlijk dicht bij de Dampoort. “Ik ben opgegroeid in deze deelgemeente en sinds kort ben ik hier komen wonen met mijn vriendin. Onze woonst houdt het midden tussen een kot en een appartement, dat is wel plezant.” Hij is deeltijds leerkracht gitaar en daarbij ook professioneel muzikant.

Gent in drie woorden? “Levendig, artistiek en gezellig.”

“Deze stad is net groot genoeg om gezellig te blijven en er gebeurt altijd van alles. Bij mij ligt de nadruk natuurlijk op de muziekscene. Gent is bijzonder aantrekkelijk voor artiesten. Bijvoorbeeld aan de ‘School of Arts’ vind je een uiteenlopend aanbod van kunstrichtingen en onder meer daardoor zie je dat de stad blaakt van jonge kunstenaars. Zo’n klimaat is echt iets voor mij, jazzmuzikanten komen hier goed aan hun trekken. Er zijn ook veel mogelijkheden om evenementen te organiseren en initiatieven uit de grond te stampen, alhoewel een beetje extra budgettaire steun natuurlijk altijd welkom is. Jongeren willen graag hun vrijheid behouden en niet beknot worden in hun artistieke projecten.”

Ik kom voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen. Waarvan denk je soms ‘dat zou toch beter kunnen’?

“Het zou wel leuk zijn indien de stad wat meer ruimtes met een beperkt aantal voorzieningen ter beschikking zou stellen aan kunstenaars. Een plek met elektriciteit en verwarming, maar waar ze voor de rest zelf mee aan de slag kunnen.
En ondanks het feit dat er al veel buurtwerking is, denk ik dat wijken zoals Ledeberg en het Rabot op dat vlak toch nog meer investeringen kunnen gebruiken. Vooral in migrantengezinnen denk ik dat kinderen soms te weinig de weg vinden naar buitenschoolse activiteiten (toneel, sport, dans…). Ik denk dat het goed zou zijn mocht het buurtwerk die groep en hun ouders meer bereiken.”

Tot slot nog een laatste vraagje: wat is voor jou het leukste plekje van de stad?

“De Prettige Wildernis, dat is het park achter de Rozenbroeken. Ik hou enorm van het historisch centrum, maar om er even tussenuit te knijpen is deze plaats ideaal. Wanneer je in het midden van het park staat, zie je geen enkel huis. Lekker ontspannend!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.