Astrid vraagt het aan… Jonito

“Gent laat u gewoonweg uzelf zijn.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van op plaats 16 van de sp.a-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Als elk van mijn honderd Gentenaars een prijs in ontvangst zou mogen nemen, dan wint Jonito (23) die voor de meest aanstekelijke lach. Hij is het product van een Hondurese moeder en een Vlaamse vader en is zowel in het Spaans als het Nederlands opgevoed. Maar nu woont hij samen met zijn vriend aan de Coupure, en studeert hij fotografie aan het KASK. Hoe ziet hij Gent doorheen zijn lens?

“Gent is een open, gemoedelijke en artistieke stad.”

“Nergens voel ik me zo veilig om mezelf te zijn als in Gent. Ik moet nergens voor oppassen. Antwerpen kan wat hautain overkomen. Brussel is soms nogal claustrofobisch. Maar Gent vraagt niet wie je bent. Gent laat u gewoonweg uzelf zijn. Ik voel me hier ook thuis door de artistieke sfeer. Naar mijn gevoel doet Gent met zijn oppervlakte en aantal inwoners meer rond creativiteit en kunst dan andere Belgische steden. Zo ben ik best trots om les te volgen aan het KASK, een school die een uitstekende reputatie geniet. En het hoogtepunt van dat artistieke leven in Gent is voor mij het Lichtfestival.”

Ik kom voor de eerste maal op bij deze gemeenteraadsverkiezingen. Wat kan ik voor jou betekenen?

“Soms kom ik laat thuis van een opdracht, en dan ondervind ik wel wat problemen om vlot thuis te geraken van het Sint-Pietersstation met het openbaar vervoer. De trams rijden niet frequent genoeg op dat uur, en dan spreek ik van 10 uur ’s avonds. Een uur waar toch nog mensen buiten komen, denk ik dan. Dan sta je daar en werkt het systeem dat de trams aankondigt ook nog eens niet.”

Nu ben ik wel benieuwd naar wat het Gentse lievelingsplekje van jou als fotograaf is…

“De Coupure, waar ik vlakbij woon, is een topplek.  Ik trek vaak naar mijn vaste fotowinkel in Mariakerke en dan fiets ik die volledig af. Heel de Coupure en nadien de Groendreef zijn van begin tot einde voor mij de moeite waard om te fotograferen. Je hebt daar alles: water, groen, een leuk fietspad.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.