Astrid vraagt het aan… Aiko

“In Gent kan ik overal nieuwe vrienden maken.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van op plaats 16 van de sp.a-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Aiko, vijf jaar, is net begonnen in het eerste leerjaar. Samen met haar broer van zeven woont ze afwisselend in twee huizen, in Gentbrugge en Sint-Amandsberg.

Gent in drie woorden? “Euh…weet ik niet. Ik vind het leukste aan Gent dat ik overal nieuwe vrienden kan maken. In de circusschool of de scouts of op school. En aperitieven bij Grietje. Of met de tandem langs haar raam fietsen en dan heel hard Grieeeetje roepen. Meestal hoort ze dat niet.”

Wat zou jij graag veranderen in de stad, Aiko?

“Ik zou willen dat er nog veel meer speeltuinen en parken komen. Als de Buffalo’s weggaan komt er een park aan onze straat bij mama, ik hoop dat daar dan ook een speeltuin komt. Bij mijn papa kunnen we al uit veel speeltuinen kiezen maar bij mama nog niet. Maar weet  je? Vorige week was ik met mijn mama naar de speeltuin met de grote berg (Bijgaardepark) en daar lag een supergrote vuilzak met allemaal rommel! Dat is toch echt heel erg?”

Wat is voor jou het leukste plekje in Gent?

De Rozenbroeken. Daar kan ik stokken zoeken om mee te spelen, zwemmen, naar de scouts gaan, met onze klas gaan fietsen… DOK vond ik ook heel leuk. Daar zijn altijd vrienden van mijn klas. En ik kon er naar de skaters kijken. Dat wil ik later ook kunnen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.