Astrid vraagt het aan… Hugo

Ik ben vree content dat ik Gentenaar ben.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van op plaats 16 van de sp.a-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Wie is geschikter om deze reeks van 100 interviews af te ronden dan Hugo? Deze geboren en getogen Gentenaar van 63 woont al sinds ’83 in Ledeberg.  Vanaf zijn zesentwintigste tot aan zijn pensioen werkte hij als tramchauffeur. Nu is hij toch wel tevreden dat hij op rust is, hoewel dat niet wil zeggen dat hij tegenwoordig stil zit. Een deel van zijn vrije tijd slijt hij als amateurfotograaf. Doorheen de hele campagne nam hij honderden zoniet duizenden foto’s van de kandidaten en militanten voor sp.a-Groen.

Als je Gent moet omschrijven, welke drie woorden komen dan eerst bij je op? “Dynamisch, cultureel en ‘schuune’ natuurlijk!

Gent is voornamelijk een mooie stad geworden dankzij de veranderingen die de laatste 20, 25  jaar plaatsvonden. Toen ik jong was, lag de stad er ’s avonds maar doods bij. Auto’s mochten overal parkeren en de straten verkeerden in een erbarmelijk staat. Als je dat vergelijkt met hoe onze stad er dezer dagen uitziet, is het verschil ongelooflijk. Ik ben overal in Vlaanderen geweest, maar voor mij is Gent de ‘schuunste’ stad van de hele wereld.”

Ik kom voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen. Welke verbeteringen zijn nodig volgens jou?

“Daarnet zag ik het nog in Ter Zake: een discussie over de mobiliteit in Gent, of zal ik zeggen: het gebrek aan mobiliteit. Het openbaar vervoer moet hoe dan ook stukken beter georganiseerd worden. Neem nu de afschaffing van laatavondbussen en –trams, dat is toch triestig voor de bewoners? De stad zou meer inspraak moeten krijgen, want het beleid dat momenteel gevoerd wordt door De Lijn houdt te weinig rekening met de behoeften van de Gentenaars.”

Hugo, jij bent de allerlaatste Gentenaar die ik aan het woord laat en dit is mijn allerlaatste vraag. Wat is jouw lievelingsplekje in de stad?

“Ik ben graag buiten en dan vind je me vooral op pleinen en terrassen. In feite kom ik op veel plaatsen: de Vrijdagmarkt, de Korenmarkt, de Zuid. Als ik er nu echt eentje moet uitkiezen (denkt een minuutje na)… Ah! ‘t Sint-Baafsplein!”

Een gedachte over “Astrid vraagt het aan… Hugo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.