Naar de gemeenteraad!

Ik had het goede nieuws al enkele weken geleden mogen vernemen, maar vrijdag viel de officiële uitnodiging in de bus: ik mag de eed afleggen als Gents gemeenteraadslid.

Photo1-1

Collega Evita Willaert (verkozen voor Groen) is aangeduid als fractieleider en plaatsvervangend voorzitter in de OCMW-raad. Daardoor komt haar zitje in de gemeenteraad vrij voor de eerste opvolger.

Met evenveel enthousiasme en met dezelfde inhoudelijke prioriteiten als tijdens de campagne zal ik vanaf morgen de sprong in het onbekende wagen. Ik wil het als gemeenteraadslid vooral opnemen voor kinderen, jongeren en kwetsbare Gentenaren. Dat zal ik niet alleen in de gemeenteraad, maar ook in vier commissies doen: Algemene zaken (met onder andere politie en veiligheid), Onderwijs (met ook jeugd en kinderopvang), Welzijn (met gelijke kansen, werk, armoedebestrijding…) en Openbare Werken en Mobiliteit (met onder meer wonen, stadsontwikkeling en groen).

IMG_0847Morgen zweer ik ‘de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen.’ Dat wil ik onder meer invullen door de honderden vragen en suggesties die ik tijdens de campagne kreeg, als nuttige bagage naar het stadhuis mee te nemen. Voor de komende zes jaar geldt het zelfde: weet mij maar te vinden met uw suggesties voor een sociaal, rechtvaardig en groen Gent. Een stad met als vertrekpunt dat iedereen erbij hoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.