Kleuters François Laurentinstituut uiterlijk 1 januari 2015 terug naar Onderstraat

In juli 2013 werden ernstige scheuren vastgesteld in het gebouw in de Onderstraat waar de kleuterschool van het Francois Laurentinstituut en het STIBO De Dulle Grietjes zijn gevestigd. De veiligheid van de kinderen kon niet langer gegarandeerd worden en er werd een ander onderkomen gezocht en gevonden voor de kleuters in de Abeelstraat.

We zijn nu een aantal maanden verder. Er zijn maatregelen genomen om de gevolgen voor de kinderen en de ouders zoveel mogelijk te beperken, maar toch is de huidige situatie niet ideaal. Voor ouders die zowel op de kleuterschool als in de lagere school kinderen hebben, is de huidige situatie, ondanks de ingelegde busdienst, er onpraktisch.

Vandaar dat ik in de gemeenteraad van deze avond volgende vragen stelde aan schepen Filip Watteeuw, plaatsvervanger van Elke Decruynaere bevoegd voor Onderwijs.

–     Is er al een zicht op de verdere gevolgen voor het schoolgebouw? Hoe groot is de schade? Kunnen de scheuren hersteld worden?

–     Kunnen de kinderen volgend jaar terug naar hun kleuterschool in de Onderstraat?

–     Worden er intussen andere oplossingen overwogen voor de langere termijn?

–     Indien de kinderen volgend schooljaar nog niet in de Onderstraat terecht kunnen, zal de busdienst die werd ingelegd naar de Abeelstraat dan volgend schooljaar nog beschikbaar zijn?

Het antwoord van de schepen hield goed nieuws in voor de kinderen, ouders en medewerkers van de kleuterschool en het STIBO. De gescheurde gebouwen in de Onderstraat kunnen namelijk hersteld worden. Het STIBO en de kleuterschool zullen dus terugkeren naar hun vertrouwde adres in de Onderstaat.

Dit kan wanneer de herstellingswerken volledig klaar zijn en de veiligheid opnieuw gegarandeerd is. De herstelling van de Onderstraat 19 (de kleuterschool en het STIBO) wordt eerst aangepakt en zal uiterlijk tegen 1 januari 2015 klaar zijn. In de maand mei van dit jaar moet er meer zicht zijn op de timing en weten we of de verhuis eventueel vroeger kan plaatsvinden.

Intussen blijft de stad busvervoer voorzien tussen de Onderstraat en het tijdelijk onderkomen voor de kleuters in de Abeelstraat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.