Tijdelijke zomerspeeltuin in het centrum komt er!

Onze Gentse ambitie om de meest kindvriendelijke stad van het land te worden, uit zich onder meer in het streven naar voldoende kwalitatieve speelruimte voor de kinderen en jongeren in de Gentse wijken.

Een plek die daarbij soms over het hoofd wordt gezien is het centrum van de stad. Ook daar wonen gezinnen met kinderen. Gezinnen uit de rand brengen tijd door in het centrum en ook toeristen komen onze stad soms bewonderen in het bijzijn van hun kroost. Helaas biedt de kuip van de stad weinig mogelijkheden tot kinderspel.

Het lijkt me zeer belangrijk om te bekijken hoe we structureel voor meer spelmogelijkheden kunnen zorgen in de kuip van Gent. Met liefst uitdagende, avontuurlijke elementen die geïntegreerd worden in de openbare ruimte.

Maar het voorstel dat ik vandaag in de commissie opperde, heeft eerder een evenementieel karakter. Ik stelde de schepen van Jeugd voor om als Stad Gent het initiatief te nemen om kinderen en jongeren tijdens de zomermaanden een tijdelijke speeltuin aan te bieden op een centrumplein in onze stad.

We zouden ons daarbij kunnen laten inspireren door het voorbeeld van Kortrijk, waar van juni tot en met september 2013 een speeltuin werd ingericht op de Grote Markt.

foto nieuwsblad.be
foto nieuwsblad.be

Ondanks de wantrouwige houding van sommigen vooraf, werd het initiatief een schot in de roos: een reuzezandbak met verschillende speeltuigen, midden op de Grote Markt. Kinderen, ouders, horeca… Iedereen content.

Tot mijn vreugde was het antwoord van schepen Watteeuw, die Elke Decruynaere vervangt tijdens haar moederschapsrust, positief. Er komt een tijdelijke speeltuin in het centrum! De Jeugddienst onderzoekt waar en wanneer die er kan komen en zet samenwerking op met de betrokken stadsdiensten. Of het al lukt tegen de zomer van 2014 is nog niet zeker, maar de speeltuin komt er. Wordt dus vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.