Stand van zaken Meibloemsite

Tijdens het vragenuur van de Gemeenteraad van maart 2014 vroeg ik schepen Tom Balthazar naar een stand van zaken over de Meibloemsite in de Brugse Poort.

(Letterlijk) Vraag naar de stand van zaken Meibloemsite

Het is intussen een jaar geleden dat de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning betreffende de Meibloemsite in de Brugse Poort op het nippertje werd teruggetrokken. Dit tot de tevredenheid van de vele omwonenden die hun bezwaren hadden geuit.

Wat is de stand van zaken van de toekomstige ontwikkeling van de Meibloemsite? Heeft er intussen overleg plaatsgevonden tussen de stad, de eigenaars en/of de bewoners? Zo ja, wat was daarvan het resultaat?

(Letterlijk) Antwoord van schepen Tom Balthazar

Op 14 november 2011 organiseerde de ontwikkelaar Acasa/Urban Link een informatievergadering voor de buurt om het woonproject op de terreinen van de voormalige bowling Meibloem en de meubelfabriek Van den Berghe-Pauvers toe te lichten. De stad was hier ook op aanwezig en schetste het ruimere kader van de Brugse Poort.

Daarnaast nodigde ik op 17 februari 2012 de mensen van de Precaire Puzzel uit om het project samen met hen te bespreken.

Eind 2012 dienden de ontwikkelaars hun verkavelingsaanvraag in. Deze werd echter begin 2013 terug ingetrokken.

Kort na de intrekking van de verkavelingsaanvraag eind maart 2013 is er een overleg geweest tussen Dienst Stedenbouw en de projectontwikkelaar waarbij diverse opmerkingen en suggesties werden meegegeven. Tot op heden heeft de dienst echter nog geen nieuwe plannen of aanpassingen gezien.

Sinds de intrekking heeft er ook geen overlegmoment meer plaatsgevonden met de projectontwikkelaars en/of architecten. Eventuele wijzigingen aan de plannen zijn dus op vandaag niet gekend bij de Dienst Stedenbouw. Er is eveneens tot op heden geen nieuwe verkavelingsaanvraag ingediend.

Enkele buurtbewoners hebben bij de Dienst Stedenbouw geïnformeerd naar de stand van zaken voor de Meibloemsite. Deze hebben hetzelfde antwoord meegekregen.

Het lijkt aangewezen dat, gezien de vele vragen uit de buurt, de projectontwikkelaars nog een informatievergadering organiseren voor de buurt. Dit initiatief ligt echter bij hen, wij kunnen enkel de suggestie doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.