Ruimte voor de jeugd

Vandaag is het Buitenspeeldag. Voor het zevende jaar op rij worden kinderen en jongeren uit hun kot gelokt om straten en pleinen in te palmen voor sport en spel. Iedereen beseft dat de publieke ruimte schaarser geworden is, niet alleen in de grootstad maar ook in onze dorpen en gemeenten. De ruimte is opgevuld met gemeenschapsinfrastructuur, met stadswoningen of kavels, met pleinen… en af en toe met ruimtes voor jongeren. Te weinig, vinden de jonge Oost-Vlaamse sp.a kandidaten.

fotobuitenspelenvk14 Foto: Stijn Mergan

Kinderen en jongeren hebben recht op een eigen ruimte, letterlijk en figuurlijk. Jeugdbeleid is ruimte geven aan kinderen en jongeren, voor ontmoetingen, om zich uit te leven, maar ook om samen verantwoordelijkheid op te nemen. Een goed jeugdbeleid vertrekt van wat kinderen en jongeren wel kunnen en doen, niet van wat ze niet kunnen of verkeerd doen. Je mag proberen en mislukken. Een goed jeugdbeleid moet sommige kinderen ook…

View original post 261 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.