Iedereen mee op school(-reis)

Waar je wieg staat, mag niet bepalen of je mee kan op school(-reis).

Elk kind, elke jongere moet zich ten volle kunnen ontwikkelen en ontplooien om volwaardig deel uit te maken van de samenleving. Niet geremd door de plaats van zijn wieg, het gezinsinkomen, de gezinssamenstelling of etnische achtergrond. De jeugd is de toekomst, zeggen de Oost-Vlaamse jongerenkandidaten van sp.a. Hoogtijd dus om de achterblijvers terug mee te krijgen.

Foto: Stijn Mergan Foto: Stijn Mergan

Investeren in onderwijs rendeert. Onderwijs kan een samenleving redden. Onderwijs vormt de leerlingen en studenten van vandaag om de problemen en uitdagingen van morgen en overmorgen adequaat aan te pakken. Ze brengt hen kennis, competenties en vaardigheden bij die hen hierbij helpen. Leren doe je bovendien niet alleen in de klas. Ook uitstappen en schoolreizen zijn waardevol voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

De socio-economische thuissituatie en mogelijke financiële drempels mogen slaagkansen in het onderwijs niet bepalen. Afkomst mag geen rem zijn op je talent. We hebben elk talent nodig. Daarom gaat sp.a…

View original post 233 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.