De jeugd wil aan het werk

In Vlaanderen is 13% van de jongeren werkloos. Vooral jongeren die  de schoolbanken verlaten zonder echte kwalificaties hebben het moeilijk om een job te vinden. Gelukkig slaat de crisis bij ons niet zo hard toe als in Spanje of Griekenland, maar de toegenomen werkloosheid bij jongeren is uiterst zorgwekkend. Wij willen geen verloren generatie worden, zeggen de Oost-Vlaamse jongerenkandidaten van sp.a.

Foto: Stijn Mergan Foto: Stijn Mergan

Werk speelt een cruciale rol in  het opbouwen van een goed leven: het zorgt voor bestaanszekerheid, geeft mensen een gevoel van  eigenwaarde en biedt kansen om vooruit te gaan in het leven. Elke jongere heeft recht op vooruitgang door werkbaar werk. Wij gaan voor een kwaliteitsvolle job aan een eerlijk look. Geen Duitse toestanden, waar mensen aan een hongerloon werken en een steeds grotere klasse van werkende armen ontstaat. Geen mini-of flexi-jobs die op het einde van de maand er niet voor zorgen dat de rekeningen betaald kunnen worden…

View original post 262 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.