Oostakker: 3 nieuwe speelterreinen tegen 2016

De bewoners van Oostakker – en dan vooral de jongste bewoners – wachten al enige tijd op meer speelruimte in hun wijken.

In een schriftelijke vraag vroeg ik de schepen naar meer nieuws. Er werd bevestigd: de nieuwe speelterreinen voor Oostakker komen er in 2016, er wordt 60.000 euro voor uitgetrokken en er komt in de loop van 2015 overleg met de buurt over de concrete realisatie.

foto-20

(Letterlijk) Vraag met betrekking tot speelruimte in Oostakker

Bewoners van Oostakker signaleren verschillende vragen en bezorgdheden over speelruimte in hun gemeente.

  • In het parkje dat de Broedersweg en de Edmond Helderweirdtstraat met elkaar verbindt bevonden zich volgens de bewoners vroeger speeltuigen. Deze zouden op een bepaald moment verwijderd zijn. Waarom werden de speeltuigen verwijderd? Kunnen er opnieuw speelelementen aangebracht worden, zodat het park een aantrekkelijke ontmoetingsplek kan worden voor kinderen en gezinnen uit de buurt?
  • Komen er in de nabije toekomst nieuwe ontwikkelingen van speelruimte in Oostakker?

 (Letterlijk) Antwoord van schepen Tom Balthazar 

De speeltoestellen in de Broedersweg in Oostakker werden verwijderd na herhaaldelijke klachten van de omwonenden. De speelplek werd regelmatig bezocht door hangjongeren en dit zorgde voor overlast in de buurt.

De Groendienst wil zeker een nieuwe plaats zoeken voor het plaatsen van speeltoestellen binnen de wijk Schansakker, maar om niet opnieuw geconfronteerd te worden met klachten uit de buurt is het noodzakelijk dat dit in overleg gebeurt met de omwonenden. Daarbij zal ook rekening moeten gehouden worden met de nieuwe bewoners van de in aanbouw zijnde verkaveling in de Koutergoedstraat. Dit maakt het momenteel iets moeilijker om al een geschikte locatie te bepalen.

Binnen de meerjarenplanning van de Groendienst is er voor de aanpak van speelterreinen in Oostakker  een bedrag vastgelegd van 60.000 euro voor realisatie in 2016. Schansakker hoort daarbij maar ook voor de locaties in de Edmond Ronsestraat en de Godelieve Joliestraat zal er nagegaan worden wat er kan gedaan worden om de openbare groenzones attractiever en/of avontuurlijker te maken. Dat kan met klassieke speeltoestellen maar ook op een natuurlijke manier door nivellering van het terrein en het aanwenden van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld. boomstammen, bruggetjes enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.