Betonnen plaat in Citadelpark krijgt groene rand met bankjes

(Letterlijk) Mondelinge vraag over de toekomst van de vloerplaat van de voormalige hal 6 in het Citadelpark

In 2016 kondigde de schepen aan dat de stad de rand van de vloerplaat van de voormalige hal 6 in het Citadelpark zou vergroenen. Men zou ook onderzoeken, samen met de jeugddienst, welke mogelijkheden er zijn om kwalitatieve sport- en/of spelprikkels in deze rand te integreren.

  • Wat is de stand van zaken inzake het vergroenen van de vloerplaat?
  • Zal ook spel- of sportinfrastructuur er een plek krijgen?
  • Zijn er andere plannen om op een duurzame en kwalitatieve manier infrastructuur voor jongeren (meer bepaald mogelijkheden om te skaten en een uitbreiding van de mogelijkheden om te voetballen) in het Citadelpark te voorzien?
(Letterlijk) Antwoord van schepen Rudy Coddens

Voor het vergroenen van de rand van de vloerplaat werd ondertussen een ontwerp opgemaakt. Aan de rand van de plaat wordt de betonverharding over een breedte van minimaal 3 m maar plaatselijk tot maximaal 7 m weggenomen. In de plaats komt er een gevarieerde en kleurrijke vaste plantenborder met verspreid een aantal meerstammige solitaire heesters en een beperkt aantal zitmogelijkheden. Eind januari kregen we vanuit de beheerder van de vloerplaat een akkoord voor het voorliggende ontwerp en begin februari vroegen we bij Onroerend Erfgoed een machtiging aan voor het uitvoeren van deze werken in een beschermde omgeving. De planning is om de werken op het einde van de winter/in het vroege voorjaar uit te kunnen voeren. Het ontwerp zal eerstdaags aan de bewoners voorgelegd worden.

Omdat momenteel enkel de rand van de vloerplaat over een beperkte breedte kan worden vergroend, is er in het huidige ontwerp geen ruimte voorzien voor recreatieve infrastructuur. Het inbrengen van dergelijke infrastructuur zou de al beperkte vergroeningsmogelijkheden van de plaat nog verder inperken. De overblijvende verharding van de vloerplaat wordt momenteel nog te veel gebruikt om hierop recreatieve infrastructuur te kunnen voorzien.

Momenteel zijn er geen concrete plannen voor het inpassen van skate- of voetbalinfrastructuur in het Citadelpark. Het oude beschermde parkgedeelte biedt hier ook weinig mogelijkheden toe. In de toekomstvisie bieden de oksels van de gebouwencluster (hoek hal 6 en hoek Azaleahal) wel mogelijkheden voor een sportaanbod dat nog verder te bepalen is.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.