Astrid en Rudy willen meer groene blaadjes

In de komende weken krijgen enkele duizenden Gentenaars met een geveltuin of groen op de vensterbank een kaartje in de bus. Daarmee bedanken Rudy Coddens en Astrid De Bruycker hen om van Gent een nog groenere stad te maken.

Schermafbeelding 2018-09-11 om 11.47.11

Rudy Coddens, schepen bevoegd voor Groen en lijsttrekker sp.a-Groen: “De voorbije jaren hebben we met het bestuur hard ingezet op meer groen in de stad: van de groenpolen als de Gentbrugse Meersen tot kleinere wijkparken zoals het Bloemekenspark.” In totaal werd het equivalent van maar liefst 475 voetbalvelden aan nieuw openbaar groen aangelegd of ingericht. Maar ook de inspanningen van de Gentenenaars zelf verdienen een bloemetje: meer dan 1000 bewoners legden een geveltuin aan, anderen zorgen met een bloembakje op de vensterbank voor een groener straatbeeld. Ook groenslingers, gevelplanten die langs een kabel, van gevel naar gevel, dwars over de straat groeien, duiken steeds vaker in het straatbeeld op.

Schermafbeelding 2018-09-11 om 12.35.58Astrid De Bruycker, gemeenteraadslid en 4e op de lijst sp.a-Groen: “Groen brengt verkoeling, rust en zuurstof. Het is broodnodig als we als groeiende stad een gezonde stad willen blijven. Ook de komende jaren willen we daaraan verder werken.”

De plannen van sp.a en Groen in een notendop:

  • We realiseren de groennorm (=binnen 400 meter minstens 10 m² groen in een park van minstens 1 ha groot) voor elke Gentenaar, prioritair in dichtbebouwde woonwijken. Langs drukke wegen kan groen fijn stof capteren en de luchtkwaliteit in de woonwijken verbeteren. Groen en water zorgen ook voor afkoeling en plaatsen voor verpozing.
  • We laten kleinere en grotere zones over aan de natuur om de rijkdom aan dieren en planten te doen toenemen. Wijkgroen, lanen en tuinen moeten een fijnmazig groennetwerk vormen waar iedereen moet kunnen van genieten; niet-benutte percelen schakelen we in voor natuur. We koesteren onze grotere natuurgebieden en breiden het aantal bossen uit.
  • Vanaf de planning van nieuwe natuur– en groenprojecten werken we echt samen met alle Gentenaars. Zij geven de projecten mee vorm, geven aan wat belangrijk is en steken de handen uit de mouwen bij het onderhoud.

 

Wil je meer weten? 

Hier vind je alles over het thema ‘natuur en groen’ in het programma van sp.a-Groen voor Gent.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.