Zekerheid voor iedereen: met sterke kinderopvang, échte praktijktesten & meer aandacht voor een gezonde omgeving

Ik ben geboren in Gent en had het geluk in een warm nest op te groeien. Ik kreeg er waarden mee die ik koester: respect, gelijkwaardigheid, eerlijkheid. Politiek kreeg ik niet met de paplepel mee, maar was een weloverwogen keuze na enkele jaren werken rond thema’s als armoede, welzijn en kinderrechten. Ik ben socialist omdat wij streven naar een maatschappij gebaseerd op solidariteit en gelijkwaardigheid. Ik geloof niet dat een individu alleen verantwoordelijk is voor zijn lot, maar wel in sterke, herverdelende structuren die het beste in mensen naar boven halen. Dit is mijn engagement: ik zoek kritisch, maar positief en samen met zoveel mogelijk bondgenoten naar wat echt werkt om onze samenleving beter te maken. Voor iedereen.

Na 6 jaar Gentse gemeenteraad, ben ik sinds enkele maanden schepen van Gelijke Kansen, Welzijn, Participatie, Buurtwerk en Openbaar Groen. Ik vind het fantastisch om mee te werken aan een warme stad voor alle Gentenaars. Ik zal de komende 6 jaar alles geven voor een stad waarin iemands afkomst, gender, handicap… geen rol speelt in de kansen die men krijgt. Voor warme wijken, waaraan burgers zelf mee vorm kunnen geven en waar we elkaar in een groene, gezonde omgeving kunnen ontmoeten.

Maar om dat mogelijk te maken, moet ook de Vlaamse overheid mee. Daarom sta ik ook deze keer met volle overtuiging op de lijst. Van op de voorlaatste plaats steun ik onze topkandidaten voor het Vlaams Parlement. Sterke kandidaten als Conner, Freya, Kurt, Issam, Sven en eerste opvolger Emine wil ik in het Vlaams Parlement en nog liever: in de Vlaamse Regering! Daar kunnen zij mee zorgen voor een sociaal klimaatbeleid, betaalbare en betrouwbare zorg, een gelijkekansenbeleid met échte praktijktesten. Omdat we samen solidariteit en emancipatie in de praktijk kunnen brengen. Omdat we samen werk kunnen maken van een warme samenleving waarin er zekerheid is. Voor iedereen.

Astrid De Bruycker, Plaats 26 – Vlaams Parlement

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.