Een hoopvol 2022

In 2022 maken we samen van Gent een stad waar je ongedwongen jezelf kan zijn. Schouder aan schouder, elke dag bouwen aan een warme samenleving waar iedereen VOORUIT kan in het leven. Feesten als het kan, strijden als het moet. Daar blijf ik voor gaan. Voor jou, voor jullie, voor ons.

We hebben heel wat plannen voor 2022:

  1. We breiden parken, bos en natuur uit, voor en met de Gentenaar (we (her)openen 9 parken in 2022!)
  2. We verhogen gelijke kansen voor doelgroepen met een verhoogd risico op maatschappelijke kwetsbaarheid (we organiseren gratis omstaandertrainingen om een vuist te maken tegen discriminatie, racisme, intimidatie en ongepast gedrag; en we herhalen de praktijktesten op de huisvestingsmarkt)
  3. We maken de stad beter toegankelijk voor mensen met een beperking (we vernieuwen de overeenkomst met MOBAR vzw over het aangepast rolstoel- en vrijwilligersvervoer)
  4. We versterken en verbinden sociale netwerken (we groeien door naar 40 leefstraten per jaar, samen met de buurt)
  5. We versterken de lokale participatie voor alle Gentenaars (heel wat Wijkbudgetprojecten starten op in co-creatie met de indieners, verspreid over 11 wijken)
  6. We pakken de maatschappelijke uitdagingen in de wijken aan, samen met partnerorganisaties (we versterken onze inzet op leefbaarheid rond sociale hoogbouw in de wijken Watersportbaan, Nieuw Gent, Westveld en de Scandinaviëblokken aan de Afrikalaan)
  7. We versterken vrijwilligers en zetten in op samenwerking met een divers verenigingsleven (met het ‘Pioniersfonds’ versterken we opstartende initiatieven, in 2022 krijgen Burgerplicht, de Kookploeg en Genderspectrum ondersteuning)

… en zo hebben we nog een heleboel plannen. Het volledige overzicht vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.