JONGE NIEUWKOMERS AAN LEUKE HOBBY HELPEN

Het is wijd en zijd bekend dat ik al eens graag ‘een beentje uitsla’ op de dansvloer. Op dinsdagochtend 18 oktober 2022 mocht ik nog eens mijn beste moves bovenhalen tijdens… een workshop Capoeira op Planeet Gent in De Centrale. Excuseer?

Capoeira is een Braziliaanse vecht-dans, daar had ik al wat ervaring mee. Belangrijker: ‘Planeet Gent’ is een dag waarop Gentse organisaties anderstalige nieuwkomers uit het secundair onderwijs die recent in Gent aankwamen, laten kennismaken met hun aanbod tijdens een dag vol actieve workshops”, legt Astrid uit. Meer dan 14 organisaties nemen deel, zoals vzw JONG, Groep Intro, Habbekrats, Graffitti vzw en Mediaraven. T shirts pimpen, stickers maken, breakdance, muurklimmen, capoeira, basketball, muziek, open lab digitale skills… Er is voor elk wat wils.

Planeet Gent werd voor het eerst georganiseerd in 2003, door vzw IN-Gent (het Gentse inburgeringsagentschap waarvan Astrid voorzitter is) en de Jeugddienst.

Gent is ook stad van toekomst!

Het is onze taak om mensen dichter bij mekaar te brengen, onder ons motto ‘Iedereen anders, allemaal Gent’. Een fijne hobby hebben, dat helpt om nieuwe vrienden te maken en tegelijk op een ontspannen manier (buiten school) Nederlands verder te oefenen. Als anderstalige nieuwkomer is het niet evident om de weg te vinden binnen het ruime vrijetijdsaanbod. Op deze manier helpen we een handje. Gent is stad van aankomst maar moet evenzeer stad van toekomst zijn!

Normaal duurt Planeet Gent één dag, dit jaar waren het er twee (dinsdag 18 en donderdag 20 oktober). Zodat geven we alle jongeren de kans om deel te nemen. We verwachten er 530, da’s bijna twee keer zoveel als het gemiddelde van de vorige edities (300), voornamelijk door de Oekraïnecrisis. De jongeren komen uit vijf scholen: het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius, de Toren van Babel, Tectura, Richtpunt en het VISO.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.