PROJECT UIT BRUGSE POORT HELPT GEZINNEN MET VOCHTPROBLEMEN IN HUIS

Als schepen van Participatie, heb ik op woensdag 30 november 2022 een bijzonder project voorgesteld aan de pers: ‘Brugse Poort Vochtvrij’.

Veel woningen in de wijk kampen met vochtproblemen maar in veel gevallen zijn die vrij eenvoudig op te lossen. Daarom lanceerden buurthuis Trafiek vzw en Domus Mundi vzw begin 2022 het project. Ze deden dat met steun van ons project Wijkbudget. Dat doet mij veel plezier. Buurtbewoners zijn expert en ervaringsdeskundigen, zij weten als geen ander wat er nodig is in hun wijk. Sinds mei van dit jaar hebben al 100 gezinnen, huurders en eigenaars uit de Brugse Poort aangeklopt bij de organisatie.

Wie dat wil kan zich online aanmelden waarna een expert langskomt om het vochtprobleem te analyseren en een advies op maat op te maken. Om alles vlot te laten verlopen hebben we een groepsaankoop georganiseerd waarbij verschillende firma’s werden uitgekozen. Bewoners krijgen via het platform een gratis en vrijblijvende offerte. Dankzij de groepsaankoop worden ze administratief ontlast en is de oplossing bovendien goedkoper. Door een samenwerking met De Energiecentrale kan bij een eerste bezoek al een uitgebreid renovatieadvies op maat worden opgemaakt voor de volledige woning.

Alle info en aanmelden op www.brugsepoortvochtvrij.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.