Wie ben ik?

Gent – Ik ben in 1985 geboren in Gent, heb er schoolgelopen en woon er nu meer dan 13 jaar, eerst in het centrum, dan in de Brugse Poort en nu in de buurt van het Citadelpark. Sinds januari 2013 zetel in de gemeenteraad voor Vooruit Gent.

Politiek – In 2012 maakte ik mijn politiek debuut bij Vooruit. In januari 2013 legde ik de eed af als Gents gemeenteraadslid. Bij de verkiezingen van 2014 was ik kandidaat voor het Vlaams Parlement. Op 3 januari 2019 legde ik de eed af als schepen van Gelijke Kansen, Welzijn, Participatie, Buurtwerk en Openbaar Groen.

2018 – Voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 ging ik van op plaats 4 van de kartellijst sp.a-Groen voluit voor solidariteit en duurzaamheid. 1 op 3 Gentse kiezers gaf het vertrouwen aan sp.a-Groen om verder zorg te dragen voor deze stad. 3.959 Gentenaars gaven me hun vertrouwen, ik zal er alles aan doen om het waard te zijn.

Werk – Grofweg zag mijn loopbaan er tot nu zo uit: na een stage bij Oxfam Wereldwinkels, verving ik voor 1 jaar de coördinator van Kinderrechtencoalitie Vlaanderen en deed ik beleidswerk bij Child Focus, sp.a en de Gezinsbond. Voor ik schepen werd in 2019 werkte ik bij
Demos vzw rond vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede. Kinderrechten, armoede en welzijn zijn de centrale thema’s in mijn werk. Thema’s die mij verontwaardigen (en zo ook motiveren) en die om structurele oplossingen vragen.

Engagement – Ik geloof niet dat een individu alleen verantwoordelijk is voor zijn lot, maar wel in sterke structuren die het beste in mensen naar boven halen. Ik wil mee vorm geven aan de stad, niet alleen als schepen, maar ook als bestuurder bij organisaties als IN-Gent vzw en De Sloep en als vrijwilliger in mijn eigen buurt.

Save the best for last – Ik woon samen met Bruno, ben stiefmama van Isaac en mama van Salome & Mozes. Ik hou van goede boeken, eerlijke chocolade, lekkere koffie en straffe whisky.

Een gedachte over “Wie ben ik?

 1. Participatie ……. graag meer dan EEN babbel
  Bestuursakkoorden vonden hun weg, maar ik (wij) wil nu eindelijk wel eens resultaat zien …. voelen, proeven en ruiken.
  Nee ik kan het niet meer horen, ” een nieuw bestuur een nieuw beleid ” waar zit dan het nieuwe, als wij kansarmen niet het gevoel hebben, van onvoorwaardelijk mee te mogen participeren.

  Goede intenties en beloftes, wil ik nu eindelijk wel eens gekruid zien, met maatwerk, overleg, wederzijds respect, niet op zijn minst door op onze gerieven, nu eindelijk eens daadwerkelijk te anticiperen.
  De klok tikt langzaam verder ……. tot op heden, geef ik je nog het voordeel van de twijfel, dan wel : het is vijf voor twaalf ” geen gerommel meer in de marge ” het is tijd om te handelen.

  (al heb je me met het dialoogmoment wel aangenaam verast / )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.