Astrid vraagt het aan… Jo

“Mijn vrienden op het platteland moeten niet koortsachtig op zoek naar een crèche van zodra ze weten dat er een kindje op komst is.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Jo is 33 jaar oud, en vader van twee zoontjes. Hij woont met zijn gezin in Gentbrugge en stemt voor de eerste keer voor de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. In het dagelijkse leven is hij ambtenaar.

“Hoe ik Gent zou omschrijven?  Warm. Makkelijk. Flexibel.

Gent is een makkelijke stad. Je raakt overal. Met de fiets, met het openbaar vervoer en zelfs met de auto. Dat gemak weerspiegelt zich ook in de Gentse mentaliteit. Iedereen heeft respect voor elkaar en voor elkaars levensruimte.”

Wat moet er volgens jou op mijn politieke to-do-lijst?

“Proberen om de jonge gezinnen in ’t stad houden. Er gebeurt al veel, dat ontken ik niet, maar er zijn nog pijnpunten zoals de kinderopvang. We hebben vrienden op het platteland en die vinden veel makkelijker opvang. Die moeten niet koortsachtig op zoek naar een crèche van zodra ze weten dat ze een kindje verwachten. Maar die prioriteit is heel persoonlijk: ze sluit aan bij de levensfase waarin ik me als papa van twee jonge kinderen nu eenmaal bevind.”

Heb je een lievelingsplekje in de stad?

“Het uitzicht van de drie torens. Of, neen, de nieuwe MG toren. Die vervult me met trots!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.