Astrid vraagt het aan… Louis

“Gent is chill.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Louis is 19 jaar en studeert nog. In het weekend werkt hij in een kiosk op de Blaarmeersen. Ik leid hem even af van zijn job en hoor hem uit over Gent.

“Gent in drie woorden? Even denken. Wijs. Chill. En Overpoort.

Gent is chill. Ofwel ga je uit in de stad, ofwel hang je wat rond op je gemak. Het kan allebei. Ik ga graag eens goed uit in de Overpoort, maar een terraske doen vind ik ook de max. Meestal ben ik met mijn maten op stap, maar ook op mijn eentje verveel ik mij niet in een stad als Gent.”

Voor mij zijn het mijn eerste gemeenteraadsverkiezingen als kandidaat. Wat kan er volgens jou beter in onze stad?

“Bij het uitgaan is het vervelend wanneer mensen je lastig vallen. In het verleden ben ik al in nutteloze ruzies verzeild geraakt waar dan klappen vallen. Dat gebrek aan veiligheid: dat is het enige ambetante in Gent.”

Ik ben nogal geïnteresseerd in de publieke ruimte en hoe de Gentenaars er gebruik van maken. Wat is jouw favoriete plek in Gent?

“Hier, mijn werkplek! De Blaarmeersen is echt een leuke plek om met  vrienden af te spreken. Tijdens de Gentse Feesten kan je me vooral terugvinden aan het Baudelopark. Daar zit je altijd op je gemak, zelfs wanneer het elders superdruk is.”

En dan nu tijd voor een ijsje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.