Astrid vraagt het aan… Kevin

“Gent is een intensieve stad: er is zoveel te doen, en dat vaak dan nog op één en dezelfde dag.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Kevin zit met een pintje en enkele vrienden te genieten van de eerste zomerzon wanneer we aan de praat slaan. Al gauw kom ik te weten dat hij 25 jaar is, als zorgkundige werkt en het volgende denkt over Gent:

“Gent is… rustiek, intensief en open.

Gent is een intensieve stad omdat er zoveel te doen is, en dat vaak dan nog op één en dezelfde dag. Je maakt het natuurlijk zo intensief als je zelf wil door van de gelegenheden gebruik te maken. De mogelijkheden zijn er, je moet ze enkel maar grijpen…”

Voor jou zijn het de eerste gemeenteraadsverkiezingen waarvoor je in Gent mag stemmen, voor mij de eerste gemeenteraadsverkiezingen als kandidaat. Waarvoor moet ik volgens jou streven?

“Ik fiets zelf vaak, en ik erger me aan wegpiraten die de verkeersregels niet in acht nemen. Maar vaak hangt dat gewoon ook samen met de verkeersinfrastructuur. Daar kan dus wel iets aan verbeteren.”

Het boeit me enorm hoe we in Gent omgaan met de publieke ruimte. Daarom: wat is jouw lievelingsplekje in de stad?

“Mijn thuisbasis. Ik woon zelf aan het Rabot, en graag. En voor die buurt zijn er heel wat plannen. Maar de infrastructuur is er nog niet. Dat nieuw park in mijn buurt is bijvoorbeeld te strak. Veelbelovend, maar er moeten nog dingen verbeteren.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.