Astrid vraagt het aan… Wim

“Gent is een vrije stad, waar je mag zijn wie je bent.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

De zon schijnt, het weekend staat voor de deur, en ik kom Wim tijdens een gratis optreden aan de Bijloke tegen. Ik kom te weten dat hij 29 jaar oud is en werkt als commercieel verantwoordelijke voor een industieel reiniginsgbedrijf aan de Wiedauwkaai. Hij woont vlakbij het Muinkpark, en zal in oktober voor de tweede maal naar de stembus trekken om een nieuwe Gentse gemeenteraad verkiezen. Wim ademt genoeg “Gent” uit, tijd om hem enkele vragen te stellen!

“Gent in drie woorden? Vrij, leuk en ook wel kunstzinnig.”

Gent is een vrije stad, waar je mag zijn wie je bent. Wat je draagt, hoe je je gedraagt, wat je mening ook mag zijn… Het doet er minder toe dan in andere grootsteden. Ik denk dat de wortels van deze tolerantie liggen in onze Gentse geschiedenis. En je merkt ook wel dat de stad veel inspanningen doet om die vrijheid te stimuleren en in stand te houden.

Ik kom voor de eerste maal op tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

Waar ik het moeilijk mee heb is dat ik soms met de auto 20 à 30 minuten onderweg ben om 6 kilometer af te leggen. Begrijp me niet verkeerd: ik probeer zoveel mogelijk de fiets te nemen, maar voor mijn werk als vertegenwoordiger kan ik niet anders dan de auto te nemen door de vele verplaatsingen op één dag. De mobiliteit in Gent, die kan echt wel beter.

Wim, heb jij een lievelingsplekje in Gent?

Het is al lang geleden dat ik er ben geweest, maar geef me maar een bankje voor de Sint-Baafskathedraal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.