Astrid vraagt het aan… Beatrijs en Julie

“Er wordt nu al gewerkt van toen ik nog in het middelbaar zat, en kijk, het is nog steeds niet af!”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Beatrijs (57) woont in Gentbrugge. Dochter Julie (20) woont nog thuis, maar studeert in Brussel. Vandaag zijn ze samen op stap in de stad. Het ideale moment voor een moeder-dochterinterview over wat goed gaat en wat beter kan in Gent.

Gent in drie woorden?

Daar hoeven moeder en dochter niet lang over na te denken: “Mooi, aangenaam en authentiek” zijn de trefwoorden die hen meteen voor de geest komen. En Gent shoppingstad natuurlijk, want winkelen doen ze ook allebei graag.

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jullie de aandacht moeten vestigen?

Het is nodig dat er bepaalde openbare werken worden gerealiseerd, maar het mag wel wat sneller gaan. Julie: “Er wordt nu al gewerkt van toen ik nog in het middelbaar zat, en kijk, er ligt nog zoveel open dat niet afgewerkt is.” Beatrijs beaamt: “Het zou goed zijn om de dingen sneller af te werken, of tenminste meer druk uit te oefenen op hen die het moeten afwerken, ook als het dan bijvoorbeeld de Vlaamse overheid of de provincie is die het moet doen”.

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Hebben jullie een lievelingsplekje in de stad?

Julie: “De Graslei in de zon!” Mama Beatrijs stemt in, maar ook de Kalandeberg vindt ze een aanrader, of het romantische Appelbrugparkje en de Jan Breydelstraat – en bij uitbreiding meteen de hele Kuip van Gent. Beatrijs woont graag in Gentbrugge, maar zou op termijn wel naar een appartement in het centrum willen verhuizen. Immers: “Alles dichtbij op wandelafstand, dat is toch wel handig.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.