Inhuldiging mobiele koffiebar

Ik mocht deze morgen, op woensdagochtend 5 oktober de ‘mobiele koffiebar’ uit Gentbrugge officieel inhuldigen. En dat op de speelplaats van wijkschool Sancta Maria in de Jules Van Biesbroeckstraat, waar initatiefneemster juf Fatima medewerker is van het project Brede School.

Opnieuw een prachtig project dankzij de subsidie uit het ‘Wijkbudget’! Maar vooral: dankzij het denkwerk van de bewoners dat bij elke subsidieoproep hoort. De mobiele koffiekar is precies wat ze zegt te zijn: een verplaatsbare, duurzaam gemaakte bakfiets waaraan je fairtradekoffie kan drinken. Een middel om mensen samen te brengen dus. Tijdens oudercontacten op school bijvoorbeeld, maar ook elders. Want ik hoorde dat Fatima binnenkort ‘op tournee’ gaat, bij organisaties en op buurtfeesten en dergelijke.

Koffiekar Fatima

Koffie én ‘Verteltassen’

Op 14 september, toen de tweede ronde van het Wijkbudget werd gelanceerd onder de Stadshal, werd de koffiebar al eens gebruikt om journalisten koffie te geven.

Maar er is méér dan alleen koffie. Er zijn ook de ‘Verteltassen’ met de prentenboeken die ouders kunnen ontlenen. Daar komen binnenkort nog een aantal boxen bij, bijvoorbeeld speciaal voor senioren, met gezelschapspelen en petanqueballen en zo. Fatima gaat binnenkort eens naar ’t lokaal dienstencentrum om eens te luisteren naar de senioren zélf, naar wat ze er zelf graag zouden in hebben. Zo hoort het natuurlijk.

Het is niet het eerste project uit het Wijkbudget dat ik kon voorstellen. Er waren onder andere al de ‘Gelukskastjes’ (ook in Gentbrugge); de brievenbussen van All for Muide-Muide for All; BUUT, het project met de elektrische deelbootjes (ook in Muide-Meulestede); de opening van het Buurthuis Ooievaar in de Brugse Poort; de deelkano’s in Macharius; enzovoort.

Er zijn nog een heleboel projecten die binnenkort starten in de elf wijken van de eerste ronde. Dat doet mij uiteraard veel plezier. Want je kan zoiets als een Wijkbudget wel bedénken en uitwerken, als bestuurder, maar dat blijft de theorie. Als je dan ziet dat daar formidabele initiatieven zoals dit uitkomen, dan ben ik daar geweldig blij om.

Alle info op www.wijkbudget.gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.